O gradina sau o terasa plina cu trandafiri ne da senzatia ca parca ne-am afla intr-un colt de rai. Pentru ca aceste flori sa-si mentina frumusetea si sanatatea trebuie ingrijite cu drag si multa pasiune.

Este important pentru dezvoltarea trandafirilor (indiferent ca este vorba de cei cataratori sau nu) sa taiam si sa indepartam toate florile, lastarii sau frunzele uscate sau ingalbenite. Astfel planta este stimulata si curand vor aparea lastari si muguri noi.

Trandafirii au nevoie pentru o buna crestere si dezvoltare si de ingrasamant. Acest lucru este important cu precadere si in luna iulie, pentru ca dupa ce se vestejesc primele flori si indepartarea lor, trandafirul sa “renasca” si mai frumos. Indicat este ca planta sa fie hranita cu ingrasamant organic sau care contine multe substante nutritive si minerale.

3 COMENTARII

  1. Ai gradina si-ti plac trandafirii? Planteaza-i acum, in martie-aprilie! | Tactic Girl | Indrazneste, Iubeste, Cucereste

    […] Ingrijirea trandafirilor – Dezmusuroirea trandafirilor Prima lucrare, in primavara, este dezmusuroirea trandafirilor pitici. In cazul trandafirilor cu trunchi inalt, daca protejarea peste iarna nu s-a facut prin ingropare, se indeparteaza materialele de protectie (paie, hartie, etc.). […]

LĂSAȚI UN MESAJ