Finalul verii nu inseamna sfarsitul ingrijirii gazonului. Urmati acesti pași simpli pentru a avea un gazon sanatos si aratos primavara anului viitor.
Multi proprietari cred ca peluzele au nevoie de mai putina ingrijire toamna deoarece iarba creste mai lent.De fapt, exact opusul este adevarat. In aceasta perioadă a anului, iarba absoarbe de zor de energie, umiditate, si substante nutritive pentru a se pregati de o iarna lunga, in stare latenta. Dati-i putina atentie acum si veti fi recompensat cu un gazon sanatos la primavara.

Trebuie doar sa urmati aceste cinci sfaturi :

Continuati sa tundeti iarba

tundere gazonDaca toamna este una uscata, continuati sa udati gazonul, si indiferent de vreme continuati sa il tundeti de-a lungul intregului anotimp. Apoi, pe masura ce sezonul se apropie de sfarsit, setati nivelui masinii de tuns iarba, astfel incat dupa ultimele doua operatiuni ale anului, iarba sa fie foarte scurta. Acest lucru va permite soarelui sa ajunga la coroana de iarba și nu va prinde culoarea maro in timpul iernii.

Aerisiti gazonul

aerare gazon1

Toamna este de asemenea un moment ideal pentru aerisirea gazonului, astfel incat oxigenul,

apa si ingrasamintele sa poate ajunge cu usurinta la radacina firului de iarba. Aceasta procedura este efectuata cu ajutorul unui utilaj special avand lame ascutite care intra in sol la o adancime intre 0.5 si 2 cm.

Scarificati gazonul

scarificare gazonScarificarea inseamna curatarea de resturi organice – in majoritate ramasite de fire de gazon in urma tunsului, frunze si muschi aparuti la suprafata solului la baza gazonului. Aceste resturi se umezesc de la ploaie sau bruma, se lipesc unele de altele, formeaza o baza care sufoca iarba si poate fi generatoare de boli fungice.

 

Utilizati fertilizatori

fertilizare gazonCei mai multi experti sunt de acord cu afirmatia: daca fertilizati gazonul, faceti acest lucru toamna. Motivul? Firul ierbii creste mai lent cand vremea este rece, insa radacina creste in acelasi ritm. Aplicarea substantelor de fertilizare ofera nutrientii atat de necesari ierbii in anotimpul de iarna, pentru a creste sanatoasa si viguroasa.

Umpleti zonele lipsa

umplere gazonToamna este momentul potrivit al anului pentru a rezolva orice problema legata de golurile din peluza ta. Cel mai rapid si cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un amestec de gazon all-in-one. Acestea sunt vandute la cele mai multe magazine, sunt gata de utilizare si contin un amestec de seminte de iarba, un ingrasamant special de gazon si mulci organic.Utilizați o grebla pentru a adanci solul apoi raspanditi un strat gros de amestec pentru repararea gazonului peste zona respectiva. Udati suprafata timp de doua saptamani.

Voi cum va  pregatiti gazonul pentru iarna ?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ