gradina botanica bucurestiGradina Botanica „Dimitrie Brândză” a Universitatii din Bucuresti, sau simplu Gradina Botanica Bucuresti este numita dupa fondatorul ei, Dimitrie Brândză, si este situata in cartierul Cotroceni din capitala. Ea se intinde pe o suprafata de 17,5 hectare (avand 4.000 m² de sere) si are in grija 10.000 specii de plante.

Program Gradina Botanica Bucuresti

Gradina Botanica “Dimitrie Brandza”

 • zilnic intre orele 8:00 – 20:00 (1 aprilie – 31 octombrie)
 • zilnic intre orele 9:00 – 17:00 (1 noiembrie – 31 martie)

Muzeul Botanic

 • Luni – joi între orele 10:00 – 15:00
 • Sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 13:00

Serele gradinii botanice

 • Marți, joi, sâmbătă și duminică, între orele 9:00 – 13:00
 • Doar o parte din serele de expozitie pot fi vizitate, restul fiind in renovare

Pavilionul Padurea Tropicala

 • Marti, joi, sambata, duminica: 9:00 – 13:00

Preturi Gradina Botanica Bucuresti

Pret bilet întreg: 5 lei
Pret redus: 2 lei

Bilete reduse: pensionari, elevi, studenti
Bilete gratuite: veteranii de razboi, copii prescolari

Adresa si contact

Sos. Cotroceni nr. 32, Sector 6, Bucuresti
Telefon: 021 318 15 59
E-mail: gradinabotanicabucuresti@yahoo.com

8 COMENTARII

 1. Am un LAMAI de vreo patru ani (tulpina are peste 12 mm diametru)si as dori sa-l altoiesc.
  Va rog sa-mi scrieti cum trebuie sa procedez, locuiesc in Bucuresti-Drumul Taberei.
  Multam,
  Daniel

 2. ar trebui sa adaptati programul de vizitare in functie de vreme. la 38 de f
  grade nu cred ca vine cineva sa viziteze gradina la ora 14.
  eu as dori sa-mi aduc fetita sa viZiteze dar iesim din casa dupa ora 19.

  sper sa tineti cont de sugestia mea. mai mult decat atat, cred ca multi tineri sau si varstnici v-ar calca pragul daca ati avea de exemplu urmatorul program: dimineata:8-12 si seara18-21.- pe timp de vara evident. dimineata ar veni cei in varsta si copiii iar seara tinerii.

  cele bune,

 3. Chiar si dupa ce s-a dat legea ANTI FUMAT tot se mai fumeaza fara nici o problema . Paznicii aia amarati si pe jumatate bauti se bat de musca sau atipesc prin locuri cat mai ferite de ochii persoanelor in loc sa fie mai vigilenti. Revin cu poze sa va demonstrez .

 4. Buna ziua
  Ar trebui sa puneti un program mai prelungit pt programul de vara sau primavara.Duminica de exemplu sau sambata in felul acesta foarte multe famili ar putea sa vina si ati avea mai multi vizitatori.

 5. Sunt de acord cu Aura, adica ar trebui sa existe un program pentru perioada de vara, pana-n 12 dimineata si dupa ora 17 pana se intuneca, dupa-amiaza. In timpul pranzului cred ca putini sa incumeta sa plece de acasa… chiar si pentru G.B. Multumim conducerii G.B. pentru intelegere!

 6. Acum citind comentariile de mai sus, vad ca sunt deja sugestii referitoare la un program de fara care sa permita cresterea numarului de vizitatori ai Gradinii Botanice. La temperaturile ridicate pe care le avem, putin probabil sa putem merge la plimbare cu copii si/ sau parinti mai in varsta, pana in ora 17…. Dorind sa verific daca acesta este programul, am incercat si la telefon, dar fara rezultat. Poate totusi…. reusim sa ne bucuram mai mult de cele lucruri frumoase pe care le avem.

 7. Este inadmisibil un astfel de program mai ales pentru perioada primavara, vara, toamna …!!! Pana la ora 17,00 majoritatea cetatenilor este la serviciu deci trebuie sa va doriti si voi sa aveti vizitatori…!

LĂSAȚI UN MESAJ