Candida (Candida Albicans) este o micoza care face parte din flora intestinala, ea regasindu-se in organismul uman alaturi de alte bacterii. Toate acestea formeaza un echilibru, fiecare dintre ele fiind intr-o proportie redusa. Problemele apar insa atunci cand acest echilibru este deteriorat din anumite cauze si cand micoza devine infectioasa provocand neplacuta candidoza.

Micoza vaginala – asa cum mai este denumita – este declansata asadar de Candida Albicans, insa multe dintre femei traiesc cu aceasta fara sa o simta sau sa o observe. Totusi, daca micoza se agraveaza si se raspandeste prea tare, atunci aceasta devine o reala problema suparatoare.

Exista de altfel si posibilitatea ca femeilor cu un sistem imunitar foarte slabit sa le fie afectate si alte organe interne din cauza candidei. Cercetatorii spun ca doar aceasta infectie – fara alte complicatii – nu este cancerigena.

Cine este predispus la candida?

Specialistii au constatat faptul ca tot a treia femeie la varsta maturitatii este afectata de aceasta micoza. In cazul gravidelor existenta infectiilor este si mai des intalnita. Odata cu trecerea la menopauza sansele imbolnavirii scad semnificativ.

Persoanele cu un sistem imunitar foarte slabit sunt predispuse la candida. Stresul, antibioticele, chimeoterapia sau virusul HIV sunt de asemenea factori care duc la aparitia micozei vaginale.

Simptome

Foarte multe femei nu simt nimic, desi sunt purtatoare de candida. Cele care nu au un sistem imunitar care sa lupte impotriva infectiei se confrunta cu usturimi si arsuri, inflamatii la nivel vaginal, secretii sau uneori exista si posibilitatea aparitiei unor mici umflaturi pe piele.

Remedii  naturiste

Femeile care au aceste simptome sunt sfatuite sa mearga la un medic specialist si sa se trateze corespunzator. Daca formele candidei sunt mai usoare pot fi incercate si remediile naturiste de mare efect. In primul rand alimentatia trebuie sa fie una sanatoasa, astfel avem grija ca sistemul imunitar sa fie protejat si intarit in permanenta.

Micoza iubeste mediul umed si caldura, iar pentru a evita raspindirea ei este indicata lenjeria din bumbac. Sapunul cu PH neutru are grija ca mediul vaginal sa nu devina propice pentru instalarea/raspandirea/agravarea infectiei. Prosoapele si lenjeria ar trebui spalata la cel putin 70 grade, astfel incat bacteriile sa fie distruse. Bai in ceai de musetel si in ceai de marul lupului sau aplicarea tincturii de marul lupului fac adevarate minuni. (imagine)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ