Ziua Internationala a Femeii (denumita generic Ziua Femeii) este sarbatorita anual la data de 8 Martie. Astfel se comemoreaza atat realizarile sociale, politicile si conditiile economice ale femeilor, cat si discriminarea si violenta care sunt inca prezente in multe parti ale lumii. Ziua Internationala a Femeii a fost adoptată in anul 1977, printr-o rezolutie a ONU .

Ziua Femeii si Lalelele

Fiind asociata cu primavara, ziua de 8 Martie este legata simbolic de flori. Mai exact, “mascota” internaționala a sarbatorii este laleaua. Aceasta floare reprezinta primavara și gingașia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.

8-martie-ziua-femeii-mamei

Doamnelor…Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor, pentru ca sunteti cele care suflati dragoste peste orice faceti voi si familia voastra, pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea… si pentru tot ceea ce reprezentati… pentru voi timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de Primavara, sa va aduca un omagiu…
La multi ani!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ